Indsats mod angst og depression udbredes til endnu flere kommuner

Indsats mod angst og depression udbredes til endnu flere kommuner

Regeringen og Folketingets partier har via SSA-reserven (midler til sundheds- social- og arbejdsmarkedet) tilført 8,4 mio. kr. til yderligere udbredelse af mestringsindsatsen LÆR AT TACKLE angst og depression – både til unge (15-25 år) og voksne (18 år +).

Initiativet skal sikre, at flere borgere, uanset postnummer, kan få adgang til et evidensbaseret mestringsforløb, der er let tilgængeligt og gratis at deltage i. Det er Komiteen for Sundhedsoplysning, som er ansvarlig for at udbrede indsatsen til flere kommuner.

Gratis for nye kommuner
Med midlerne kan kommuner, der ikke allerede udbyder LÆR AT TACKLE angst og depression, i perioden 2025-2027 gratis komme i gang med at udbyde indsatsen.

Tilbuddet omfatter bl.a. rådgivning om opstart og forankring, uddannelse af to instruktører og en kommunal medarbejder samt undervisnings- og informationsmaterialer.

Om indsatsen
LÆR AT TACKLE angst og depression er et gruppebaseret forløb, der har været udbredt til danske kommuner siden 2014.

Forløbet har veldokumenterede, positive effekter på deltagernes symptomer på angst og depression samt mestringsevne og fysisk aktivitet. For de unge ses samme resultater og derudover positiv virkning på søvnkvalitet, somatisering og trivsel.

Sådan kommer man som kommune i gang
Kommuner, der ønsker mere info, eller som vil starte op allerede i 2025, bedes snarest kontakte Komiteen for Sundhedsoplysning.

Kontakt