Indsatsen er helhedsorienteret og målrettet udsatte borgere, der afholder sig fra at gi’ sig i kast med et job pga. symptomer på stress, angst og depression. Fokus ligger på den enkelte borgers mestringsevne og progression. Målet er lønnede arbejdstimer og selvforsørgelse.

Tag styring over din hverdag er en ny beskæftigelsesindsats målrettet kontanthjælpsmodtagere, der har barrierer ud over ledighed. Indsatsen udvikles af Komiteen for Sundhedsoplysning på baggrund af erfaringer fra mestringskurserne LÆR AT TACKLE. Det sker i samarbejde med en række af landets jobcentre.

Tag styring over din hverdag udvikles og testes som et online mestringstilbud, der er baseret på peer-to-peer-princippet. Det betyder, at deltagerne mødes af undervisere, der selv har erfaring med stress, angst og/eller depression, og som har lært at mestre de udfordringer, der følger med, når man har psykiske lidelser; både i forhold til job og til familieliv.

Projektet udvikles tværkommunalt og i samarbejde med en række af landets jobcentre i perioden 2021-2025. Målet er national udbredelse.

Fagpersoner kan læse mere om baggrunden for indsatsen HER.

Jobcentre, der ønsker at indgå i projektet, bedes kontakte:
Projektleder Birgitte Thyde Søe,  tlf. 21 73 48 30 / bt@sundkom.dk.

Yderligere info om indsatsen:
Projektleder Birgitte Thyde Søe, tlf. 21 73 48 30 / bt@sundkom.dk.