KONFERENCER
Mental sundhed for fremtidens unge
Onsdag 27. november 2019 afholdt Mestring & Empowerment konferencen Mental sundhed for fremtidens unge for 350 deltagere i Odeon, Odense.
Bag arrangementet stod Sundhedsstyrelsen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet samt Komiteen for Sundhedsoplysning. Konferencen var støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.
Dagen havde fokus på kendte årsager til mange unges dårlige mentale helbred. En række oplægsholdere præsenterede forskellige tilgange til, hvordan man kan vende udviklingen.
Oplægsholdere
- Carsten Obel (1964-2022), professor i mental børnesundhed ved Aarhus Universitet. Om årsagerne til, at tilsyneladende flere og flere unge oplever psykisk mistrivsel, og hvordan vi kommer videre.
- Komiteen for Sundhedsoplysning – om LÆR AT TACKLE angst og depression – for unge – en mestringsindsats for unge mellem 15-25 år.
- Statens Institut for Folkesundhed – om resultaterne af effektevalueringen af LÆR AT TACKLE angst og depression – for unge.
- Køge Kommune og Jobcenter København – om kommunernes erfaringer med at udbyde LÆR AT TACKLE angst of depression – for unge.
- Styrelsen for Undervisning og Kvalitet – om Den specialpædagogiske støtte (SPS), som har til formål at sikre, at elever og studerende med funktionsnedsættelse kan uddanne sig på lige fod med andre.
- Socialstyrelsen – om et igangværende projekt, der skal modne forebyggende indsatser og metoder til unge med psykisk sårbarhed.
- Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Vidensdeling om virkningen af indsatser til at bringe udsatte unge videre i uddannelse og job.
- Sundhedsstyrelsen – om Forebyggelsespakken om Mental Sundhed, som har til formål at understøtte kommunernes arbejde med at fremme borgernes mentale sundhed.
- Peter Lund Madsen, speciallæge i psykiatri – om hjernens arbejdsopgaver, herunder hvad der kan gå galt, og hvordan det kan ende i mistrivsel og nedsat mental sundhed.