Godt igennem uddannelse
– Mestringsindsats forankret på ungdomsuddannelser
Uddannelsesindsats
Mange unge har svært ved at fastholde uddannelse på grund af mistrivsel, stress, angst eller depression. Godt igennem uddannelse er en peer-to-peer mestringsindsats, der er forankret lokalt på ungdomsuddannelserne. I en pilotundersøgelse af indsatsen svarede 97% af deltagerne, at de i høj grad eller nogen grad havde fået udbytte af forløbet.
Indsatsen styrker unge i at komme godt igennem deres ungdomsuddannelse. Det sker ved at træne dem i at anvende konkrete redskaber, som øger deres trivsel og tro på egne evner – og dermed også deres mulighed for at gennemføre en uddannelse.
Om indsatsen
Godt igennem uddannelse er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning og består af undervisning, øvelser og træning af simple redskaber, som de unge kan bruge på egen hånd.
Forløbet afholdes på de enkelte uddannelsessteder. Underviserne er uddannede instruktører, som har personlig erfaring med den type udfordringer, eleverne oplever.
Pilottest og evaluering
Indsatsen blev i 2021-22 afprøvet på seks ungdomsuddannelsesinstitutioner og pilottestet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). Pilottesten medvirkede til at kvalificere indsatsens indhold og videre udrulning.
I perioden 2023-24 blev indsatsen udbredt til yderligere 24 skoler. Her blev der gennemført en større evaluering med fokus på bl.a. trivsel, self-efficacy og fastholdelse i uddannelse. Resultatet forventes offentliggjort primo 2025. Evalueringen foretages af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA).
Godt igennem uddannelse er finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond.
Rekrutteringsvideo
Rammer og indhold
Godt igennem uddannelse tager afsæt i programmet LÆR AT TACKLE angst og depression – for unge, der er målrettet 15-25-årige. Dette program styrker de unges trivsel markant, reducerer deres symptomer på angst og depression og forbedrer deres evne til at mestre symptomer og hverdagens øvrige udfordringer. Læs mere om programmet bag indsatsen på Empowerment.dk.
For mere info kontaktes
Projektleder Esther Lind Stokkebæk, els@sundkom.dk / +45 23 88 48 01.